Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Tässä selosteessa kerromme, mitä varten käsittelemme henkilötietoja ja mitä oikeuksia sinulla on henkilötietojesi käsittelyn suhteen.Tämä tietosuojaseloste kattaa kaiken verkkosivustomme kautta tai siihen liittyvien palveluiden yhteydessä kerätyn tiedon sekä ne tiedot, joita kerätään ottaessasi yhteyden asiakaspalveluumme sähköpostitse tai sivustomme kautta. Jatkamalla Verkkosivuston ja palveluidemme käyttöä hyväksyt tämän Tietosuojaselosteen.

1. Rekisterinpitäjä

Nimi: Tapko-Toimi Oy/ Wilkas

Y-tunnus: 1842119-6

Osoite: Villilänniemi 7

Postinumero: 33300

Postitoimipaikka: TAMPERE

Puhelinnumero: 0413193814

Sähköpostiosoite: [email protected]

2. Yhteystiedot rekisteriä koskevissa asioissa

Wilkas asiakaspalvelu

[email protected]

Puhelin: 0413193814

3. Rekisterin käyttötarkoitus

Tarvitsemme henkilötietoja tilauksen käsittelyssä toimittamista varten sekä asiakasviestintään tilauksiin liittyen (esimerkiksi tilaus- ja toimitusvahvistus). Lisäksi tietoja voidaan käyttää laskutukseen ja perintään liittyviin toimenpiteisiin sekä mahdollisten reklamaatioiden käsittelemiseksi. Maksutiedoista emme tallenna muuta kuin maksutavan ja hinnat mahdollista maksunpalautusta varten.

4. Tietojen keräämisen ja käsittelyn peruste

Suoraan kerättävillä tiedoilla tarkoitetaan tietoja, joita asiakkaana luovutat itse meille esimerkiksi tilauksen yhteydessä tai ottamalla yhteyden asiakaspalveluumme. Suoraan kerättäviä tietoja ovat:

  • asiakkaan etu- ja sukunimi
  • osoitetiedot
  • puhelinnumero
  • sähköpostiosoite
  • tietoja asiakkaan ostotapahtumista ja toimituksista
  • mikäli tilauksen vastaanottaja on eri kuin tilaaja, vastaanottajan nimi, puhelinnumero ja postiosoite
  • yhteystiedot, joilla osallistutaan erilaisiin arvontoihin ja kilpailuihin.

Asiakaspalvelumme käsittelee henkilötietojasi ottaessasi yhteyden siihen minkä tahansa kanavan kautta. Voimme yhdistää asiakaspalvelun keräämät tiedot muihin henkilötietoihin, esimerkiksi ostohistoriaan. Näin voimme tarjota mahdollisimman henkilökohtaista ja tehokasta palvelua.

5. Tietojen säilytysaika

Henkilötiedot säilytetään asiakassuhteen säilymisen ajan. Tilaus- laskutus- ja maksutietoja säilytetään kuitenkin muun kirjanpitoaineiston tapaan.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Rekisteriin kerätään tietoja henkilöltä itseltään.

7. Säännönmukaiset tietojen luovutukset ja tietojen siirto EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle

Tietoja ei säännönmukaisesti luovuteta yrityksen ulkopuolelle, eikä EU:n tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle. Tietoja voidaan kuitenkin luovuttaa verkkokaupan tekniseen hallinnointiin liittyvien toimien (esim. palvelimen tai verkkokauppa-alustan hallinnointi) yhteydessä, tilausten toimittamiseksi, maksamattomien laskujen perimiseksi, sekä viranomaisille näiden niin edellyttäessä ja lain salliessa.

Kolmannet osapuolet, joille meidän on välttämätöntä luovuttaa tietoja tilausten käsittelyn vuoksi, ovat:

  • Kuljetusyritykset: Posti, Matkahuolto, UPS, DHL
  • Maksupalveluiden ja verkkokauppajärjestelmä tarjoajat: iZettle

8. Evästeiden (cookies) käyttö

Käytämme sivuillamme ns. cookie-toimintoa eli evästeitä. Eväste on pieni, käyttäjän tietokoneelle lähetettävä ja siellä säilytettävä tekstitiedosto, joka mahdollistaa internet-sivujen ylläpitäjän tunnistamaan usein sivuilla vierailevat kävijät, helpottamaan kävijöiden kirjautumista sivuille sekä mahdollistamaan yhdistelmätiedon laatimisen kävijöistä. Tämän palautteen avulla pystymme jatkuvasti parantamaan sivujemme sisältöä. Evästeet eivät vahingoita käyttäjien tietokoneita tai tiedostoja. Käytämme niitä siten, että voimme tarjota asiakkaillemme kunkin yksilöityjen tarpeiden mukaisia tietoja ja palveluita.

Mikäli sivuillamme vieraileva käyttäjä ei halua meidän saavan edellä mainittuja tietoja evästeiden avulla, useimmat selainohjelmat mahdollistavat eväste-toiminnon poiskytkemisen. Tämä tapahtuu yleensä selaimen asetuksien kautta. On kuitenkin hyvä ottaa huomioon se, että evästeet voivat olla tarpeellisia joidenkin ylläpitämiemme sivujen ja tarjoamiemme palveluiden asianmukaiselle toimimiselle.

9. Rekisterin suojaus

Tiedot siirretään SSL-suojatun yhteyden ylitse. Rekisteriä säilytetään vain sähköisessä muodossa. Sähköiset tiedot on suojattu palomuurilla. Tietojen käyttöoikeus on vain niillä rekisterinpitäjän palveluksessa olevilla henkilöillä, jotka tarvitsevat tietoja tehtävissään. Asiakasrekisteriä käsitellään luottamuksellisesti. Rekisteriä käyttävät ainoastaan henkilöt, joiden toimenkuvaan sen käyttö kuuluu ja joita sitoo vaitiolovelvollisuus.

10. Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilötietorekisteriin on talletettu. Kirjallinen tarkastuspyyntö tulee lähettää allekirjoitettuna Wilkkaan asiakaspalveluun.

Tarkastusoikeus on maksuton enintään kerran vuodessa toteutettuna.

Rekisteröidyllä on oikeus vaatia virheellisten tai vanhentuneiden tietojen oikaisua tai poistamista tai tietojen siirtoa järjestelmästä toiseen. Rekisteröidyllä on myös oikeus kieltää tietojensa käyttö suoramarkkinointitarkoituksiin ilmoittamalla siitä rekisterinpitäjälle.

Asiakkaalla on oikeus pyytää hekilötietojensa hävittämistä Wilkkaan asiakasrekisteristä koska tahansa, lukuun ottamatta seuraavia tilanteita: sinulla on avoin asia asiakaspalvelussa; sinulla on avoin tilaus, jota ei ole vielä kokonaan toimitettu; sinua epäillään palveluidemme väärinkäytöstä, sinulla on maksamaton velka Wilkkaalle maksutavasta riippumatta; jos olet tehnyt ostoksia, joudumme säilyttämään ostoon liittyvät henkilötietosi kirjanpitosäännösten perusteella.

11. Tietosuojakäytännön muutokset

Wilkas pidättää oikeuden muuttaa tätä tietosuojalausuntoa. Uusin versio tietosuojaselosteesta löytyy aina Wilkkaan kotisivulta ja verkkokaupasta. Mikäli muutokset päivitetyssä selosteessa ovat merkittävät, ilmoitamme niistä näkyvällä tavalla selosteen alussa sekä Wilkas.fi-etusivulla.